Implantologie

Orthodontie

Tandheelkunde

Mondhygiëne

kronen in één dag

Heeft u een groot gat in uw kies of moet een tand helemaal vervangen worden? Dan biedt een Cerec-kroon of brug de juiste oplossing. Sinds 2006 wordt bi City Mondzorg in Eindhoven gewerkt met het Cerec-systeem. Hiermee maken onze tandartsen zélf kronen en kleine bruggen, zonder hiervoor een tandtechnisch laboratorium in te schakelen.
Binnen é´én dag een nieuwe kroon? Cerec maakt het mogelijk.

De voordelen van het Cerec-systeem

Het Cerec-systeem bestaat uit een camera, een scanner, 3D-software en een computergestuurd slijpapparaat. Tandartsen hoeven de vervaardiging van kronen en bruggen dus niet meer uit te besteden. Cerec heeft nog meer voordelen:

  • Tandafdruk maken is overbodig.
  • Geen noodkroon nodig.
  • Vervaardiging gebeurt in een dag.
  • Het is ook geschikt voor grote vullingen.
  • Hoogwaardig materiaal geeft een mooi resultaat.

In 5 fasen een nieuwe tand of kies

Met het Cerec-systeem maakt de tandarts binnen een dag, in vijf fasen, een compleet nieuwe tand of kies:

Fase 1: Uw tand of kies wordt geslepen. Als het om een ontbrekende tand of kies gaat, worden de tanden of kiezen aan weerszijden geslepen.

Fase 2: De tandarts maakt een scan van de plek in de mond waar de kroon geplaatst wordt.

Fase 3: Op de computer verschijnt een 3D-beeld van uw mond. De tandarts gaat met deze informatie aan de slag om een mooie, passende kroon te maken.

Fase 4: De vorm van de tand of kies is bepaald en wordt doorgezonden naar de slijpmachine. De tandarts plaatst een blokje van de juiste tandkleur in het apparaat en de machine begint te slijpen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Fase 5: De kroon wordt in uw mond geplaatst en vastgezet.

Afspraak maken

Wilt u zich als nieuwe patiënt aanmelden bij City Mondzorg? Vul dan uw gegevens in middels dit inschrijfformulier. Nadat we uw inschrijving hebben ontvangen nemen we contact met u op om dit te bevestigen.

Implantologie

Orthodontie

Tandheelkunde

Mondhygiëne