Implantologie

Orthodontie

Tandheelkunde

Mondhygiëne

kronen in één dag

Binnen één dag een nieuwe kroon? City Mondzorg maakt het mogelijk.
Sinds 2006 wordt bij City Mondzorg in Eindhoven gewerkt met het Cerec-systeem. Hiermee maken onze tandartsen zélf kronen en kleine bruggen, zonder hiervoor een tandtechnisch laboratorium in te schakelen. Hierdoor kunnen wij snel handelen en is het mogelijk om een gat in je kies of een ontbrekende tand dezelfde dag nog te herstellen met een
Cerec kroon of brug.

Waarom kronen in één dag laten plaatsen?

Er zijn meerdere voordelen aan het plaatsen van een kroon of brug in één dag ten opzichte van de “oude” manier waarbij je moet happen en de afdruk naar een tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd. Wanneer er iets mis is met je gebit wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Hieronder sommen we een aantal van de voordelen op:

  • Comfortabeler en sneller
  • Kosteneffectief
  • Maar 1 verdoving nodig
  • Minder pijn na de behandeling
  • Geen noodkroon nodig
  • Minder problemen op de langere termijn
  • Sterk en duurzaam materiaal van hoge kwaliteit geeft een mooi resultaat
  • Minder last van braak-of kokhals neigingen
  • Happen is niet meer nodig

Hoe lang gaat de kroon mee?

Kronen worden gemaakt van sterk en duurzaam materiaal en hebben daarom een lange levensduur van minimaal 10 tot 15 jaar. Het is wel belangrijk dat de kroon goed wordt onderhouden. Vooral het tandvlees rond de kroon en de rank van de kroon zijn kwetsbare plekken. Een mondhygiëniste kan u hierover adviseren. Natuurlijk kan er ook altijd door een ongeluk een stukje van de kroon afbreken. Wanneer dit gebeurt kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Hoe maken we een kroon in 1 dag?

Met het Cerec-systeem maakt de tandarts binnen een dag, in vijf fasen, een compleet nieuwe tand of kies:

Fase 1: Uw tand of kies wordt geslepen. Als het om een ontbrekende tand of kies gaat, worden de tanden of kiezen aan weerszijden geslepen.

Fase 2: De tandarts maakt een digitale scan van de plek in de mond waar de kroon geplaatst wordt.

Fase 3: Op de computer verschijnt een 3D-beeld van uw mond. De tandarts gaat met deze informatie aan de slag om een mooie, passende kroon te maken.

Fase 4: De vorm van de tand of kies is bepaald en wordt doorgezonden naar de slijpmachine. De tandarts plaatst een blokje van de juiste tandkleur in het apparaat en de machine begint te slijpen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Fase 5: De kroon wordt in uw mond geplaatst en vastgezet.

Wat kost een kroon in één dag?

De prijs van een kroon verschilt per behandeling en hangt af van een aantal factoren waaronder het materiaal en type van de kroon. Ook kan het zijn dat de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed vanuit uw tandartsverzekering. U krijgt vooraf natuurlijk altijd eerst een indicatie van de kosten van de behandeling voor het plaatsen van uw kroon.

Afspraak maken

Wilt u zich als nieuwe patiënt aanmelden bij City Mondzorg? Vul dan uw gegevens in middels dit inschrijfformulier. Nadat we uw inschrijving hebben ontvangen nemen we contact met u op om dit te bevestigen.

Afspraak maken

Wilt u zich als nieuwe patiënt aanmelden bij City Mondzorg? Vul dan uw gegevens in middels dit inschrijfformulier. Nadat we uw inschrijving hebben ontvangen nemen we contact met u op om dit te bevestigen.

Implantologie

Orthodontie

Tandheelkunde

Mondhygiëne