Implantologie

Orthodontie

Tandheelkunde

Mondhygiëne

Implantologie

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kunt u deze laten vervangen door een implantaat: een kunstwortel die in uw kaak wordt geplaatst. Op het implantaat wordt een kroon, brug of prothese (het ‘klikgebit') gemaakt. Bij City Mondzorg wordt dit gedaan door tandarts Mlodecki en Van Wieringen.

Aandacht voor uw gebit

Er wordt altijd veel aandacht besteed aan het geven van uitleg en het bespreken van de behandelalternatieven. Het is voor ons van groot belang dat je weet waar je aan toe bent als je een implantaat laat plaatsen.
Tandarts Mlodecki is NVOI erkende implantoloog - het is een register die implantologen met de meeste ervaring verzameld.

"WIJ LATEN U WEER LACHEN"

Enkele voordelen van implantaten

01

Implantaten vervangen de tandwortels. Hierdoor slinkt het bot niet en krijgt u geen ingevallen mond.

02

Implantaten herstellen uw natuurlijke kauwvermogen.

03

Kronen op implantaten voelen, functioneren en zien er precies hetzelfde uit als eigen tanden.

04

Bij een implantaat worden er geen gezonde tanden aangetast, wat bij een brug wel het geval is.

Werkwijze

Onze strategie is eenvoudig. Tijdens het kennismakingsconsult wordt bepaald of toepassing van implantaten voor u geschikt is. Voordat implantaten kunnen worden aangebracht, vindt een uitgebreid onderzoek plaats. Wij bekijken of de algemene gezondheid goed is en bepalen de conditie van het kaakbot en het tandvlees. Vervolgens bepalen wij of een implantaat tot de mogelijkheden behoort, welk implantaat geschikt is en hoeveel implantaten er nodig zijn.

Alle gegevens worden vastgelegd in een behandelplan. Het plan geeft precies aan wie wat doet en wanneer bepaalde behandelingen moeten plaats vinden. De uitvoering van het plan gebeurt in principe in onze kliniek. Wanneer we ondersteuning nodig hebben van andere specialisten, regelen wij dat voor u. Wij zijn uw aanspreekpunt. Wij zorgen ervoor dat alle risico's ingeschat zijn en dat door tussentijdse evaluaties de kwaliteit en esthetiek van uw gebit gewaarborgd blijven. 

Kortom: City Mondzorg is uw persoonlijk begeleider vanaf de kennismaking tot aan het eindresultaat.

Waarom een implantaat?

Als tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het wenselijk zijn deze te vervangen. Dit wordt vaak gedaan door middel van een brug, een frameprothese, een plaatje of een kunstgebit. Implantaten bieden vaak een beter alternatief. Op het implantaat wordt een kroon, brug of prothese (het ‘klikgebit') gemaakt. 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat door het plaatsen van de kunstwortel uw lichaam 'denkt' dat het bot waar de kunstwortel in zit nog een functie heeft. Hierdoor gaat het bot niet slinken en krijgt u geen 'ingevallen' mond. Zo blijft uw gezicht er hetzelfde uitzien, ook als u al een aantal jaar een prothese/kunstgebit draagt. Het verschil met een echte wortel is dat het implantaat direct aan het bot groeit. De echte wortel doet dit niet; die is omgeven door vezels. In de praktijk blijkt dit geen problemen op te leveren.

Het implantaat is dus gemaakt van een materiaal dat vastgroeit aan uw kaakbot. Hierdoor zit de 'kunsttand' goed vast en kunt u er alles mee doen wat u met uw echte tanden ook kunt. Door een implantaat in de kaak te plaatsen als daar geen tanden meer zitten, voorkomt u het slinken van het bot. 

Afspraak maken

Wilt u zich als nieuwe patiënt aanmelden bij City Mondzorg? Vul dan uw gegevens in middels dit inschrijfformulier. Nadat we uw inschrijving hebben ontvangen nemen we contact met u op om dit te bevestigen.

Implantologie

Orthodontie

Tandheelkunde

Mondhygiëne